Η Ρόδος δεν είναι γνωστή μόνο για τις υπέροχες παραλίες και την ιστορία της, αλλά και για την πλούσια παραδοσιακή γαστρονομία, που περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αυθεντικά γλυκά της Ελλάδας. Αν επισκέπτεστε το νησί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτά τα παραδοσιακά γλυκά της Ρόδου που συνδυάζουν τοπικά υλικά, αγάπη και παράδοση.
1. Μελεκούνι – Το πιο χαρακτηριστικό ροδίτικο γλυκό
Το πιο γνωστό γλυκό του νησιού, το μελεκούνι, προσφέρεται παραδοσιακά σε γάμους και βαφτίσεις. Παρασκευάζεται από μέλι, σουσάμι, κανέλα και αμύγδαλα και είναι 100% φυσικό και χωρίς ζάχαρη. Ιδανικό για όσους αναζητούν υγιεινά παραδοσιακά γλυκά στη Ρόδο.
2. Κατημέρια – Τηγανητές γλυκές πιτούλες με μυζήθρα
Φύλλο λεπτό που γεμίζεται με τοπικά τυριά (συχνά μυζήθρα), τηγανίζεται και περιχύνεται με μέλι, ζάχαρη και κανέλα. Θυμίζει παραδοσιακά νησιώτικα γλυκά, ιδανικά μετά το γεύμα ή ως γλυκό σνακ.
3. Γλυκό του κουταλιού – Η επιτομή της ελληνικής φιλοξενίας
Το κλασικό γλυκό του κουταλιού συνοδεύει παραδοσιακά τον ελληνικό καφέ και αποτελεί έθιμο σε πολλά ροδίτικα σπίτια. Φτιάχνεται από νεράντζι, περγαμόντο, σταφύλι ή σύκο, σερβίρεται δροσερό και προσφέρει μια αυθεντική παραδοσιακή γεύση της Ρόδου.