Η Ρόδος φημίζεται για τις τοπικές της γεύσεις και τις παραδοσιακές συνταγές. Από θαλασσινά έως φρέσκα τοπικά προϊόντα, η γαστρονομία του νησιού αποτελεί από μόνη της μια μοναδική εμπειρία:
- Πιταρούδια
Τα πιταρούδια είναι παραδοσιακοί ροδίτικοι κεφτέδες με ρεβίθια, μυρωδικά και μπαχαρικά. Σερβίρονται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό, και αποτελούν χαρακτηριστική γεύση της τοπικής κουζίνας. - Γιαπράκια (Ροδίτικα ντολμαδάκια)
Τα γιαπράκια είναι γεμιστά αμπελόφυλλα με ρύζι και κρέας, μαγειρεμένα σε σάλτσα λεμονιού. Ένα δημοφιλές πιάτο που σερβίρεται συχνά σε εορταστικά τραπέζια και παραδοσιακές ταβέρνες. - Ψάρι και Θαλασσινά
Η Ρόδος, με την παράδοσή της στα θαλασσινά, προσφέρει ολόφρεσκα πιάτα με ψάρια και καλαμάρια, όπως το σουβλάκι από καλαμάρι ή το χταπόδι στα κάρβουνα, που αποτελούν απόλαυση για τους επισκέπτες. - Καβουρμάς
Μια παραδοσιακή λιχουδιά, ο καβουρμάς είναι κρέας μαγειρεμένο σε λίπος με μπαχαρικά. Αποτελεί έναν νοστιμότατο μεζέ, που ταιριάζει απόλυτα με ένα ποτήρι ούζο ή τσίπουρο. - Τοπικά Γλυκά
Η Ρόδος φημίζεται και για τα γλυκά της. Από τα τοπικά μελεκούνια – μπάρες από μέλι και σουσάμι – μέχρι το καταπληκτικό γαλακτομπούρεκο, οι γλυκές γεύσεις είναι μια απόλαυση για κάθε επισκέπτη. - Ροδίτικο Κρασί και Ποτά
Δοκιμάστε κρασί από τα οινοποιεία της Ρόδου ή το τοπικό ποτό, τη σούμα, που παρασκευάζεται από σταφύλια και έχει μοναδική γεύση. Ιδανικά συνοδεύουν ένα γεύμα ή μια βραδιά κάτω από τον ελληνικό ουρανό.
