Το νησί της Ρόδου δεν φημίζεται μόνο για τα καταγάλανα νερά και την πλούσια ιστορία του, αλλά και για τη μοναδική γαστρονομία του. Οι διακοπές στη Ρόδο είναι συνώνυμες με γαστρονομικές ανακαλύψεις και γευστικά ταξίδια στην παράδοση του Αιγαίου.
Γαστρονομικές Εμπειρίες & Σπεσιαλιτέ στη Ρόδο. Απολαμβάνοντας την πολυτελή διαμονή στις Rokas Luxury Villas – Δήμητρα, Νικόλ και Σωτηρία – στην ήσυχη περιοχή Ασγούρου, έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις μοναδικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας.
Παραδοσιακές Σπεσιαλιτέ της Ρόδου
Η τοπική κουζίνα της Ρόδου είναι ένα μοναδικό μείγμα Μεσογειακής και Ανατολίτικης γαστρονομίας, προσφέροντας ένα πλούσιο γευστικό ταξίδι.
-
Πιταρούδια:Τα πιταρούδια είναι παραδοσιακοί ροδίτικοι κεφτέδες από ρεβίθια ή κολοκύθι, τηγανισμένοι μέχρι να γίνουν τραγανοί, σερβίρονται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.
-
Γιαπράκια:Τα γιαπράκια είναι μικρά ντολμαδάκια από αμπελόφυλλα γεμισμένα με ρύζι και κιμά, βρασμένα σε σάλτσα λεμονιού, απαραίτητο πιάτο σε κάθε γιορτινό τραπέζι.
-
Καβουρμάς: Ένα παραδοσιακό πιάτο από ψιλοκομμένο κρέας που μαγειρεύεται αργά σε λίπος, με ιδιαίτερα αρώματα και μπαχαρικά.
- Λακάνη: Η λακάνη είναι πιάτο από κρέας κατσικιού ή μοσχαριού, που σιγοψήνεται με ρεβίθια σε πήλινο σκεύος.
Θαλασσινά και Ψάρια
Λόγω της θέσης της, η Ρόδος προσφέρει ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια που πρέπει να δοκιμάσετε.
-
Χταπόδι στα Κάρβουνα: Φρέσκο χταπόδι ψημένο στα κάρβουνα, ιδανικό για να συνοδεύσετε με ούζο ή τοπικό κρασί.
-
Σουβλάκι από Καλαμάρι: Φρέσκο καλαμάρι ψημένο στο κάρβουνο, σερβιρισμένο με λεμόνι και ελαιόλαδο.

